Ugróbéka

Ugróbéka

Másfél (3. rész)

2019. szeptember 06. - Ugróbéka anyukája

Ha az első két részt még nem olvastad: "Másfél (1. rész)"; "Másfél (2. rész)"

A harmadik, ami inkább aggodalmat okoz nekünk, és némi felelősséget ró a kölyökre, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy mindenhova fel tud mászni, és ezt előszeretettel gyakorolja – nem csak jelenlétünkben. Ezt megtiltani teljesen felesleges, hiszen lehetetlen. Amíg elmosogatok, ő már régóta vidáman üldögél a hálószobában az ágyon. Máskor a székeket, asztalokat veszi birtokba. Ez most felettébb érdekes.

Figyelmeztettem viszont, hogy innentől kezdve, ha nem vagyok ott, neki kell magára vigyáznia. Tudom, lehet, ez annyi, mint döglött lónak az aszpirin, de mit tehetnék? Nem állhatok minden másodpercben 2 centiméterre tőle, és bámulhatom árgus szemekkel, hogy mikor közelít a kanapé vége felé. Ügyes, okos kisfiú, le is tud mászni. És mint ahogy korábban már említettem, ha nem őrködünk felette, mert más elfoglaltságunk van, akkor jobban odafigyel saját magára – feltéve ha nem hulla fáradt, de talán még akkor is.

Erős, edzett, légtornász. A mellette levő székről a „dohányzóasztalra” is átközlekedik, annak mondjuk nem örülök, mivel pont most pakoltuk el szépen a könyvespolcot, és egy csomó apróság tárhelyéül szolgál az olvasnivalók előtti rész. Ami persze őt nagyon izgatja, engem meg ez eléggé zavar. Lekapom, amint meglátom – ez legalább központi helyen történik –, és felvilágosítom, hogy az asztalon nem csücsülünk, de ezt még pár ezerszer biztos meg kell tennem, hátha lesz valami foganatja.

A faszéket hiába rakom arrébb, simán odatolja, pár hónapos kora óta gyakorolja ezt a tevékenységet, pedig nem túl könnyű darabok. Elképzelhető, hogy egy kicsit megint át kell rendezni a lakást. Bár nem biztos, hogy érdemes, mert ahogy ismerem Áront, az asztalra is hamarosan felnyomja magát.

Lassan már nem bírunk magasabb helyekre pakolni, ahol nem éri el az értékes, nem szétszedni-, széttépnivalóinkat a kisfiú. És személy szerint alig várom, hogy eljöjjön az az időszak, amikor már nem szakít szét mindent, ami papír, és tudunk együtt szépen illusztrált, rövid szöveges könyveket nézegetni, és csak mesélni, mesélni, mesélni.

Előkészületben: "Mi segíthet?"

A bejegyzés trackback címe:

https://ugrobeka.blog.hu/api/trackback/id/tr615045572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása