Ugróbéka

Ugróbéka

Néhány dolog (3. rész)

Amit nem mondanak el, ha gyermek után áhítozol

2019. április 18. - Ugróbéka anyukája

Ha az első két részt még nem olvastad: "Néhány dolog (1. rész)"; "Néhány dolog (2. rész)"

És amikkel korábban már foglalkoztam:

Nem biztos, hogy tudni fogod, mikor mit akar, vagy mi a baja. Még egy éves kor elmúltával is adódhatnak olyan alkalmak, amikor nem bírod megfejteni az igényét, a bánatát. Amikor nekiáll ríni, nyöszörögni, a lábadba kapaszkodni, de nem bök semmire és nem gagyog semmit. Lehet, hogy csak egy kis szeretetre vágyik, vagy szomorú, mert nem tudja kifejezni magát. De elképzelhető, hogy éhes vagy fáradt, csak unja, hogy könyörögnie kell. 

És nem lesz időd magaddal foglalkozni. Még olyan szinten sem, mint azelőtt. Gondot okozhat majd a fodrászhoz menetel, a szőrtelenítés, még a hajmosás és zuhanyzás is. A sportod az, hogy a gyerek után és érte futkározol, próbálsz mindennek megfelelni és a tökéleteset nyújtani a kisbabádnak. A ruhatárad kondicipő, farmer és póló, az ékszerek a szekrényben árválkodnak. Persze biztosan akadnak ezek alól kivételek is, de a legtöbb anyuka legalább ideiglenesen így tükröződik. 

És bármennyire is csodákra vagy képes, akármit híresztelnek mások, kívülállók, vagy bárhogy is vélekedsz te magad, igenis szükséged lesz segítségre. Nem feltétlenül, és a nélkül sem lehetetlen, de egy csomó terhet le tudnak venni a válladról, ha néhanapján rád néznek, átvállalják a bébi felügyeletét, vagy ha együtt hallgathatod valakivel a bömbölését. 

Szülőnek lenni hatalmas kihívás. És azoknak az embereknek, akik az extremitást, a közel kivitelezhetetlen küldetéseket kutatják és hajszolják, eszükbe sem jut, hogy egy gyerek is (pláne kettő-három, stb.) meg tud felelni a kritériumaiknak. Azoknak pedig, akik nyugalmas családi életre vágynak, olykor az idegeik bánják az ilyen irányú terveiket, vágyaikat, amik aztán megtestesülnek. A lényeg, hogy a világ egyensúlyban legyen…

Előkészületben: "Átalakított szavak"

A bejegyzés trackback címe:

https://ugrobeka.blog.hu/api/trackback/id/tr4314773536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása