Ugróbéka

Szolgáltatóbarát társadalom (2. rész)

2020. január 16. - Ugróbéka anyukája

Ha az első részt még nem olvastad: "Szolgáltatóbarát társadalom (1. rész)"

A másik hasonló helyzetem még mindig függőben van egy (nem) szolgáltatóval, és fogalmam sincs (halvány van), hogy hova fordulhatnék ennek kapcsán.

Tovább

Szolgáltatóbarát társadalom (1. rész)

Mostanában sokat hallani a „fogyasztóbarát társadalom”-ról, de hogy az hol leledzik, nem tudom, a mai Magyarországon nem sok helyen, az biztos. Ezért egy kicsit átváltoztattam a megnevezést, mert már igen sok minden nyomja a begyemet ezzel kapcsolatban.

Tovább

Erről maradtunk le (3. rész)

Ha az első két részt még nem olvastad: "Erről maradtunk le (1. rész)"; "Erről maradtunk le (2. rész)"

Azt sem bánom, hogy nem kell rengeteg tartalék ruhába beruháznom, hiszen ahhoz, amit elmondtak, hogy mi legyen még benn, gyakorlatilag még egy gyereknyi bodyt és nadrágot kéne beszereznem. Vagy naponta moshatnám kézzel a pólóit. Plusz benti cipő is szükséges. Ráadásul én zoknipárti vagyok. Sokkal komfortosabb és kevésbé deformálja a lábat, mint egy gyenge minőségű, egyenes talpú mamusz.

Tovább

Erről maradtunk le (2. rész)

Ha az első részt még nem olvastad: "Erről maradtunk le (1. rész)"

És hogy ezáltal miről maradtunk le – egy (fél) fizetésen kívül, mivel tudjuk, hogy a GYES-ből és a családi pótlékból nem lehet megélni? Például a korán kelésről. Nem kell idő előtt felébreszteni a gyermeket, hogy félkómában felöltöztetve átadjuk a személyzetnek, és perpillanat nem kell hallgatnunk az e miatti esetleges rívását. Nekem sem kell ébresztőt felhúznom.

Tovább

Erről maradtunk le (1. rész)

Áron másfél éves kora körül még mindig eléggé nehéz esetnek minősült, sőt manapság is előfordul – igaz, egyre ritkábban –, hogy délelőttönként fél-egy órát sírdogál. Ezt nem viseltem túl jól, és úgy gondoltam – minden jel is erre mutatott –, hogy jobb lesz neki két éves korától bölcsődében lenni több kisgyerekkel. Egyébként sem árt, ha szokja a rendet, a társas kapcsolatokat, stb.

Tovább

Megtévesztő elnevezések

Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de amikor várandósságom alatt könyveket, cikkeket olvastam, nem láttam az éles különbséget (de még talán az átmenetit sem) a baba különféle megnevezései között, ami később elég kavarodást okozott az amúgy sem teljesen tiszta fejemben. Ugyanis rájöttem, hogy nem mindegy, hogy egy bébi újszülött, csecsemő vagy kisded.

Tovább

Ne ijesztegessük a gyereket!

Apa néha próbál fegyelmezni, ráhatással lenni a gyermekre, de mivel nincs kellő határozottsággal megáldva, és nem szeretne konfliktusba keveredni utódjával, ezért más módszerhez kellett folyamodnia. Adta magát a generációról generációra öröklődő ötlet, miszerint valami ismeretlen személyt vagy tárgyat kell emlegetni, hogy a bébi ne csinálja, amit nem akarunk, vagy akként cselekedjen, ahogy mi azt elképzeltük.

Tovább

Mi segíthet?

Praktikák a férfiak termékenységének javítására

Ahogy a nőgyógyászom mondta, abban, hogy a várva várt gyermek nem fogan meg, 40%-ban a férfi, 40%-ban a nő, 10%-ban mind a kettő, 10%-ban egyik fél sem „hibás”. Azóta egy másik kutatás eredménye alapján már azt olvastam, hogy – csupán a két nemet összevetve – már 60-40%-os az arány, a férfiak teljesítenek gyengébben.

Tovább

Másfél (3. rész)

Ha az első két részt még nem olvastad: "Másfél (1. rész)"; "Másfél (2. rész)"

A harmadik, ami inkább aggodalmat okoz nekünk, és némi felelősséget ró a kölyökre, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy mindenhova fel tud mászni, és ezt előszeretettel gyakorolja – nem csak jelenlétünkben. Ezt megtiltani teljesen felesleges, hiszen lehetetlen. Amíg elmosogatok, ő már régóta vidáman üldögél a hálószobában az ágyon. Máskor a székeket, asztalokat veszi birtokba. Ez most felettébb érdekes.

Tovább

Másfél (2. rész)

Ha az első részt még nem olvastad: "Másfél (1. rész)"

A következő, ami meglepő módon engem érint a legkevésbé érzékenyen, az aréna. Apa és a nagymamák ugyanis megállapították, hogy mostanában nagyon hisztis a kisfiú. Ha valami nem tetszik neki, nem úgy történik, ahogy ő elképzelte, akkor toporzékol és visít. Hangos és dacos. De mi ebben az újdonság?

Tovább