Ugróbéka

Ugróbéka

Csalfa látszat (3. rész)

Többemberes csecsemők

2019. március 25. - Ugróbéka anyukája

Ha az első két részt még nem olvastad: "Csalfa látszat (1. rész)"; "Csalfa látszat (2. rész)"

Beszélgettük azt is a gyúrónkkal, hogy leledznek többemberes csecsemők is, mint mesélése szerint az ő unokája. Anyósom hallott róluk a tévében, jómagam is olvastam a jelenségről. És egy szóval nem tiltakoznék, ha Áront is besorolták volna közéjük. Igazából szerintem a babák nagy százaléka ki tud ütni legalább két-három főt. Ezt mi magunk is átélhetjük egy-egy takarítós hétvégén vagy egyéb összejövetelen.

Más téma, hogy én nem igényeltem hozzá még egy embert. Az elején azért, mert ezt sulykolták belénk a szülésfelkészítő tanfolyamon, hogy az újdonsült szülők oldják meg maguk a problémáikat, így közelebb kerülve a picihez. Én ezt tovább közvetítettem a nagyszülők felé (bullshit!), és nem szeretek magamból hülyét csinálni. Később pedig részben konokságból, részben mert bizonyítani akartam magamnak, részben taktikából. 

Elmélkedve viszont, ez is csak kb. olyan, mint a „hasfájás” (ami jóval kevesebb újszülöttet érint, mint ahányra ráfogják). A gyerekkel nonstop törődni kell, el kell látni, etetni, pelenkázni, szórakoztatni, altatni, majd utána futkározni, hogy mikor művel őrültséget, mikor tapogatja az utcai cipőket (még mindig nem tudom leszoktatni róla!), mikor borítja magára a polcos szekrényt, stb. Azt hiszem, a legritkább az a kisded, aki hosszasan egy helyben ülve pakolgat, molyol. A legtöbbjüknél inkább betegség gyanúja áll fenn ilyen esetben. 

Tehát nagyjából egyik gyermeknél sem ártana, ha többen vigyáznának rá, ha minimum ketten viselnék a gondját naponta. A kicsi is megismerne eltérő egyéniségeket, többekhez alkalmazkodna, és az őrök is válthatnák egymást, hogy kevéssé amortizálódjanak le és veszítsék el éberségüket. 

Ahogy szokták emlegetni, minden kisbaba más. Az egyik a távkapcsolókat rágja szét, a másik a bárszék lábtartóját és a sütő ajtónyitóját kóstolgatja. Lehet, hogy az egyik szeleburdi, kevésbé vigyáz magára, a másik pedig megfontoltabb, csak akkor indul el, amikor tudja, nem fog elesni. De mindahányukban bujkálhat olykor a kisördög, és simán két vállra fektethetnek néhány felnőttet. Ez nekik nem ügy!

Előkészületben: "Hogyan kommunikáljunk a babával?"

A bejegyzés trackback címe:

https://ugrobeka.blog.hu/api/trackback/id/tr9214715467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása