Ugróbéka

Babaú (1. rész)

2019. augusztus 16. - Ugróbéka anyukája

Már nagyon régóta tervezem – körülbelül egy éve –, hogy a manóval elmegyünk babaúszásra. Fel is vettem a kapcsolatot a közelünkben fekvő uszodában foglalkozást tartó személyekkel, azonban az időpontokkal problémáink adódtak, így nem jutottunk el előző nyáron-ősszel. Télen pedig, mikor Áron már átállt a napi egyszeri alvásra, nekem nem volt kedvem mindegyikőnkről 23 darab ruhát lerángatni és vissza, így az idei meleg beköszöntére tolódott első próbálkozásunk.

Tovább

Megoldásaink egy és másfél éves kor között (3. rész)

Hasmenés

Ha az első két részt még nem olvastad: "Megoldásaink egy és másfél éves kor között (1. rész)"; "Megoldásaink egy és másfél éves kor között (2. rész)"

A harmadik, ami először, vagy inkább másodszor kicsit meg is rémisztett, hogy Áronnak egy időben esténként (napközben volt egy-kettő szilárdabb, sőt néha potyogós) folyós volt a széklete. Nem igazán tudtam hova tenni, mert így, hogy csak napi egy volt ilyen állagú, nem lehet hasmenésnek sem nevezni. Tudtam, hogy nem fog kiszáradni, de azért zavart, meg hát a feneke is világított néha a sötétben, úgy kicsípte az anyag, hiába szedtem ki, amennyire gyorsan bírtam, és kentem jó kis krémekkel.

Tovább

Megoldásaink egy és másfél éves kor között (2. rész)

Gyümölcs

Ha az első részt még nem olvastad: "Megoldásaink egy és másfél éves kor között (1. rész)"

Másik nehézségünk abból adódott, hogy Áron egy kisebb megfázásos, lázas betegség után (vagy már közben is, erre nem emlékszem) nem ette meg a gyümölcsöt. Előtte minden gond nélkül fogyasztotta, aztán bejöttek a szezonbeli finomságok, amit alig vártam egész télen, sőt gyakorlatilag a hozzátáplálás kezdete óta, a cseresznyével meg is barátkozott. Utána pedig mintha elvágták volna.

Tovább

Megoldásaink egy és másfél éves kor között (1. rész)

Cipő

Szándékosan nem használtam a címben a „probléma” szót, mert próbálok pozitív benyomást kelteni. Már csak azért is, mivel jómagam is derűlátóbban éltem meg az elmúlt fél évet, mint az előtte zajlott egészet. Viszont nem titkolhatom azt sem, hogy most is adódnak megoldásra váró feladatok, bőséggel, másképpen, de el nem kerülhetően.

Tovább

Triciklink története (3. rész)

Ha az első két részt még nem olvastad: "Triciklink története (1. rész)"; "Triciklink története (2. rész)"

De eddig csak a kezdeti nehézségeket tárgyaltam. Pedig nem ez volt a fő a cél! Még a szerviz után újra nekiálltunk a szerelésnek. Ezúttal mindent „nagyítóval” megnéztem (volna). Ugyanis a képeken mindent lehet látni, csupán a lényeges dolgokat nem (mit milyen irányba, hogyan, stb.), ráadásul egy fia szöveg nincs hozzá. Vagyis néhol egy szó, hogy „katt”. Több helyütt kétszer is. Na, azoknál véletlenül sem kattan!

Tovább

Triciklink története (2. rész)

Ha az első részt még nem olvastad: "Triciklink története (1. rész)"

Biztos ki tudtuk volna cibálni valahogy, de nem akartuk kapásból tönkretenni azt az apró vacakot, amit aztán sehol nem találtunk volna az ég világon, de még hasonlót sem, hogy helyettesíteni tudjuk valamivel. Apa megígérte – hiszen mégis a kisfiáról van szó, ráadásul az asszony is labilis idegileg –, hogy másnap a belvárosi kerékpárüzletekben körbekérdez, hogy mit tehetnénk, tudnak-e segíteni.

Tovább

Triciklink története (1. rész)

Már Áron néhány hónapos kora óta nézegetem, szemezek vele, nagyon tetszett az ötlet, és mindenképpen szerettem volna neki egy triciklit. Korábban úgy gondoltam, hogy húzom a háromrészes babakocsival, amíg nem tud járni, aztán veszek egyet, és azzal fuvarozom, ha hosszabb távra kell vinni, nehogy kézben cipeltesse magát, mert úgy nem bírom (majd) el.

Tovább

Beszédtéma

Amikor az édesanya sokat tartózkodik otthon egyedül a gyermekkel, aki körül forog az egész világ és ő maga, akkor gyakran megesnek olyan esetek, amikre furcsán tekintettünk akkor, amikor még nem voltunk részesei az anyai örömöknek, a babával kapcsolatos problémáknak és kétségeknek, és nem teljesen voltunk tisztában az apróságok fontosságával, felértékelődésével.

Tovább

Átalakított szavak

Szótár Áronhoz

Áron szókincse természetesen egyre bővül, bár leginkább rövidítéseket használ, nem mondja ki a teljes szavakat, vagy levágja a végét, vagy tetszőleges betűket választ ki belőle, és teljesen ismeretlen, de érthető képleteket alkot. Legalábbis általában tudom, hogy miről beszél, mert mutatja is, utánam is mondja.

Tovább